U bevindt zich hier

  • home
 
Mbo toerisme

Toerisme opleidingen

Mbo Toerisme

De Tio-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) is een mbo-opleiding toerisme die ervoor zorgt dat je na het behalen van je diploma klaar bent voor een internationale uitdaging in de toerisme. Docenten uit de praktijk leren je de nieuwste trends op het gebied van reisbegeleiding, frontoffice, hostesspraktijk, en luchtvaartdienstverlening. Daarnaast staat bij de mbo-opleiding Toerisme omgangsvormen en moderne vreemde talen centraal.


Hbo toerisme

De hbo-opleiding toerisme van Tio, Internationaal Toeristisch Management, leidt je op tot toeristisch manager. Als Tio-gediplomeerd toeristisch manager stel je reizen samen, koop je scherp in, en leg je wereldwijd contacten. In de hbo-opleiding toerisme staat de praktijk centraal: 60% van het onderwijs is praktijkgericht. Zo loop je bijvoorbeeld twee (internationale) stages en kun je vrij kiezen voor een praktijkgerichte minor.


MBO toerisme opleiding


Beste toerisme opleiding van Nederland

Werkgevers geven aan dat zij veel waarde hechten aan afgestudeerden met een Tio-diploma. Na afronding van de mbo-opleiding Toerisme beschik je over de kwalificatie Luchtvaartdienstverlener (crebocode: 91850) op niveau 4. Daarnaast ontvang je het Tio-certificaat voor extra vakken die je hebt gevolgd voor de functie van host(ess). De opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) is in de Keuzegids MBO 2015 verkozen tot beste opleiding Luchtvaartdienstverlening.
Na de hbo-opleiding Toerisme ben je breed inzetbaar en mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren. De hbo-bachelor Internationaal Toeristisch Management van Tio is al 4 jaar lang de beste toerisme opleiding van Nederland. Hierdoor is je Tio-diploma bijzonder waardevol.


Snel studeren

Mede door de intensieve begeleiding kun je bij Tio je toerisme-diploma sneller halen dan bij andere onderwijsinstellingen. Zo kun je de hbo-opleiding toerisme al in 3 jaar en 1 maand afronden. De mbo4-opleiding kun je wanneer je gemotiveerd bent en hard werkt zelfs in 1 jaar afronden. Om dit traject te volgen is het wel nodig om al een mbo- of havo-diploma in bezit te hebben. Na het vmbo kun je er voor kiezen om het snelle drie- of tweejarige traject te volgen.


Verschillende vestigingen

De mbo-opleiding toerisme en de hbo-opleiding toerisme is aan elk van onze 5 vestigingen te volgen. Onze kleine en sfeervolle vestigingen zijn centraal gelegen of liggen op loopafstand van het station. De Tio-vestigingen zijn te vinden in de volgende steden: